Nemzeti konzultáció indul

A járvány csendesebb szakaszába érve nemzeti konzultációt indít a kormány a koronavírusról és a gazdaság újraindításáról.

Közölte: a kérdőív nagy része elkészült, és várhatóan már péntek délután meg is indítják a konzultációt. Jelezte, arról a „Soros György-féle tervről” is meg fogják kérdezni az embereket, amely „adósrabszolgaságot eredményező”, lejárat nélküli „örökkötvények” kibocsátásáról szól. A kérdőívet postán küldik el, a kormányfő pedig arra kért mindenkit, töltse ki és juttassa vissza.

Az Európai Bizottság által bejelentett 750 milliárd eurós keretet a miniszterelnök szerint hitelből kellene felvenni közösen. A javaslatban az is szerepel, hogy visszafizetési garanciát is közösen vállalunk – magyarázta.

„Olyan útra lép az európai történelem, amit eddig nem jártunk, nem ismertünk, ez az Európa-kötvény konkrét megvalósulása. Mivel 30 évre akarják felvenni, még az unokáink feje felett is ott lebeg az a lehetőség, hogy ha nem a magyarok, hanem valaki más nem tudja visszafizetni a hitelét, akkor majd  nekik kell helyettük visszafizetni” – fogalmazott. Hozzátette: nem utasítja  el ezt a lehetőséget, de alaposan át kell gondolni.

Szerinte ugyanakkor nem igazságos az a rendszer, ami alapján el akarják osztani az összeget:

több forrást juttat a gazdagoknak, mint a szegényeknek.

Fantasztikus évünk lehet 2021-ben

Orbán Viktor azt mondta, Magyarország egyre jobban áll ebben a rangsorban, jó ütemben halad, és ha végre tudja hajtani a gazdaság újraindítását szolgáló intézkedéseket, akkor „nem csak jó, de fantasztikus évünk lehet 2021-ben”.

A TELJES INTERJÚT A HIRADO.HU OLDALON TUDJÁK MEGHALLGATNI!